Μαρίζα Σωτηροπούλου / FOUNDER

Home » Μαρίζα Σωτηροπούλου / FOUNDER

Γεννήθηκα στην Αθήνα και σπούδασα Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, κάτι που επηρέασε αρκετά την εξέλιξή μου.

Περιπλανήθηκα αρκετά μέχρι να καταλήξω στο με τι ακριβώς θέλω να ασχολήθω, αλλά ανακάλυψα ότι όσα σκεφτόμουν είχαν πάντα κοινωνικο-ανθρωπιστικό χαρακτήρα. Τα εθελοντικά προγράμματα που συμμετέχω σε συνδυασμό με τα ταξίδια μου στο εξωτερικό για την παρακολούθηση σεμιναρίων ανθρωπιστικού και καλλιτεχνικού χαρακτήρα, με ώθησαν στο να πάρω την απόφαση να μεταφέρω σε άλλους όσα διδάχθηκα, αλλά κυρίως σε μικρά παιδιά, όπου είναι και η βάση της κοινωνίας.

Έτσι, σκέφτηκα να δημιουργήσω το “The Good House”!

Έναν μη κερδοσκοπικό χώρο, που ο καθένας ανεξάρτητα από την ηλικία ή τις γνώσεις του, θα μπορεί να επισκεφθεί για να μάθει κάτι καινούριο, να διδαχθεί μία τέχνη, να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του και τους άλλους, να προσφέρει στην κοινωνία και να περάσει δημιουργικά τον χρόνο του.

Τα τελευταία 6 χρόνια ασχολούμαι με τις ευπαθείς ομάδες στην Αθήνα, κάτι που όχι μόνο δεν θα σταματήσω, αλλά θα υπάρχει συνέχεια μέσω του “The Good House” με συνεχείς δράσεις, για όσους η ελληνική κοινωνία εθελοτυφλεί.


Όνειρό μου να υπάρξουν ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες στην εκπαίδευση για όλους

και να εμπνεύσω τους ανθρώπους να γίνουν μέρος της αλλαγής, ξεκινώντας από τον εαυτό τους!