@alexaseleno

Σχετικά

Καλωσόρισες στο The Good House!

Θα μας βρείτε:

Αγίας Όλγας 17 Αθήνα, Τ.Κ. 142-33

Καθημερινά:

10:00 π.μ. ως 08:00 μ.μ.

Τηλέφωνο:

21 11118687

Με έμπνευση από το λυρισμό, την νοσταλγική και ρομαντική διάθεση, τη συγκίνηση που προκαλεί και τον πλούτο των συναισθημάτων που περιέχει το ποίημα του Κωστή Παλαμά ”Το σπίτι που γεννήθηκα” δημιουργήθηκε το Τhe Good House από μία φρέσκια και δυναμική ομάδα με πολυετή παρουσία σε δράσεις εθελοντισμού και αλληλεγγύης, σε νοσοκομεία, ξενώνες ανηλίκων,
προσφυγικούς καταυλισμούς.

Στόχος να μοιραστούν το κοινό όραμα τους για τη θαλπωρή ενός Καλού Σπιτιού που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, αλλά μας κάνει να νιώθουμε ο εαυτός μας. Ένα “σπίτι” που υποδεχόμαστε σαν οικοδεσπότες όλους εσάς σαν να είναι το σπίτι μας, για να νιώσετε… σαν στο σπίτι σας χωρίς αντάλλαγμα. Ένα καλό φιλόξενο σπίτι για εκείνους που αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν, μετανάστες και πρόσφυγες, μα στη ψυχή τους το προσμένουν και για εκείνους που διαφορετικά πολιτιστικά, κοινωνικά και οικονομικά
υπόβαθρα δεν τους το επιτρέπουν. Ενός Καλού Σπιτιού χωρίς αποκλεισμούς, πάνω από διακρίσεις ηλικίας, φύλου, γλώσσας, θρησκείας, μόρφωσης, εθνότητας και κάθε είδους προσανατολισμού, νέους με περιορισμένες ευκαιρίες πρόσβασης στην αγορά εργασίας και στην κοινωνία. Για εργαζόμενους και ανέργους με μικρή ή και χωρίς ειδίκευση, άπορους ή χαμηλού εισοδήματος νέους, φοιτητές, σπουδαστές, εθελοντές, άτομα με ειδικές δεξιότητες ή και που ζουν σε αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές.
Για την προσωπική, κοινωνικό-εκπαιδευτική και επαγγελματική τους ενδυνάμωση και για την εμπλοκή τους στην κοινωνία ως ενεργοί δημοκράτες, άρρηκτα συνδεδεμένοι με θεμελιώδεις πανανθρώπινες αξίες.

Για το Τhe Good House η δράση αυτή είναι δράση αρετής και αξιών που λαμβάνει χώρα στην έδρα του και πέραν αυτής, εντός και εκτός του αστικού ιστού της Αθήνας, σε όλη την Ελλάδα και ακόμα μακρύτερα. Προωθεί το διαπολιτισμικό διάλογο και ανοίγει δρόμο ώστε να μάθουμε να υπηρετούμε και να ενισχύουμε τα ιδανικά της ενότητας, της αλληλεγγύης και της αρμονίας μεταξύ των ανθρώπων, διαλύοντας στερεότυπα και προκαταλήψεις και να συμμετέχουμε ενεργά στην κοινωνία σχετικά με κοινωνικά συναφή θέματα. Στον ξεχωριστό αυτό και καινοτόμο πολυχώρο δημιουργίας, φαντασίας και έμπνευσης, ευχάριστης απασχόλησης, τέχνης και πολιτισμού πραγματώνουμε την ιδέα της ελληνικής φιλοξενίας και της ανθρωπιάς ως γνώση, ικανότητα, καθοριστική δεξιότητα και στάση για τη ζωή και το επαγγελματικό μας μέλλον.

Έτσι το Τhe Good House, τόπος μάθησης και υποκίνησης σε δημιουργική και δυναμική συμμετοχή και παρέμβαση στην κοινωνία και στην αγορά εργασίας, δίνει μία χαρούμενη και δημιουργική νότα στην καθημερινότητα μας, μικρών και μεγάλων. Συγκεντρώσαμε όλα αυτά που μάθαμε και είδαμε τα τελευταία χρόνια ταξιδεύοντας στα σεμινάρια βιωματικής μάθησης και στις δράσεις μας για κάθε ηλικία, και οι άνθρωποι μας μοιράζονται γνώσεις και την εμπειρία τους, και βοηθούν να αναδειχθεί ο καλύτερος εαυτός.

Για σένα που περνάς πολύ χρόνο πίνοντας απλά καφέ, το The Good House είναι δίπλα σου προσφέροντας ευκαιρίες για να μάθεις κάτι καινούριο. Ακόμα και το μικρό παιδί σε μας, θα νιώσει σαν σε παιδότοπο, αλλά θα συμμετέχει και σε βιωματική ευχάριστη μάθηση. Τυχόν κέρδη επενδύονται σε κοινωνικές δράσεις για ευπαθείς ομάδες και υποστηρικτικής συμπληρωματικής εκπαίδευσης όσων το έχουν ανάγκη!

Έλα να μας γνωρίσεις και να εξελιχθείς και εσύ μαζί μας!

 

Δες εδώ την οργανωτική μας δομή και το καταστατικό μας!

Καταστατικό

Οργανόγραμμα